Ny hemsida för Schacksällskapet Kalmarunionen:
www.kalmarschack.se


Uppstartskväll 15/8 18:30
Välkomna på uppstartskväll!
På onsdag den 15 augusti kl 18.30 inleder vi höstsäsongen med uppstartskväll. Nya och gamla medlemmar är varmt välkomna.
Vi värmer upp pjäserna lite inför hösten och rensar ogräs tillsammans på utebrädena så att de är fina inför turneringen den 19 augusti.
Klubben bjuder på fika!
Välkomna till en ny säsong hälsar styrelsen


Preliminärt spelprogram hösten 2018
Nu finns det ett preliminärt spelprogram för hösten 2018.
Spelprogram hösten 2018

Välkomna till Uteschack i Kalmar söndagen den 19 augusti 2018
Nu går det bra att anmäla sig till uteschacket 2018. Se (inbjudan).
Alla spelar på stora parkschacksbräden så det kan bli lite springande i tidsnöden.
Obs! att det är max 18 deltagare och först till kvarn gäller för anmälan.
Anmälan görs på följande länk. och här kan du se vilka som anmält sig. Välkomna!

Resultat KM i Snabbschack
KM i Snabbschack spelades i 6 ronder
1 Stefan Björklund 5,5 p
2 Rickard Unelius 4 p
3 Rickard Bengtsson 4 p
4 Mikael Ohlsson 3,5 p
5 Cajsa Lindberg 3 p - 3 ronder
6 Percy Fransson 2,5 p - 3 ronder
7-9
Viktor Englund 2 p
Göte Karlsson 2 p
Sten-Erik Öhlund 2 p - 3 ronder
10 Magnus Johansson 1,5 p - 3 ronder
11 Chrillo Lindholm 1 p
12-13 Lasse Folkesson, Kevin Söderberg 0 p

Resultat årsmötesblixt
1. Stefan Björklund 8
2. Rickard Bengtsson 6
3. Per Eriksson 5
4. Mikael Ohlsson 4
5. Mattias Kulander 4
6. Viktor Englund 4 enl inbördes möten
7. Chrillo Lindholm 3
8. Sten-Erik Öhlund 2
9. Håkan Einarsson 0

Resultat påskblixt
Påskblixten samlade 6 deltagare och resultatet blev
1. Stefan Björklund 10
2. Rickard Bengtsson 6
3. Peter Föghner 5
4. Mikael Ohlsson 5
5. Magnus Johansson 2
6. Viktor Englund 2

Årsmöte 21 mars
Alla medlemmar hälsas välkommna till årsmötet som börjar kl 19.00 den 21 mars i klubbens spellokal. Klubben bjuder på fika. Efter årsmötet blir det årsmötesblixt. Välkomna!

Träning den 7 februari för IM Bengt Lindberg
Nu är det dags att börja förbereda sig inför träningen med IM Bengt Lindberg. Bengt kommer att titta på lämpliga delar i deltagarnas partier. För att få mesta möjligt ut av träningen är det bra att förbereda sig genom att välja ut ett eget parti att kommentera och lämna in i förväg. Välj gärna ett ganska aktuellt parti så att känslan runt partiet fortfarande sitter kvar. Det är nämligen bra att försöka beskriva varför man gjorde ett visst drag, att man var rädd för något som man sedan såg inte var så farligt eller att man helt missat motståndarens giftiga gaffel. Det är så klart bra att fundera över vilka drag som varit bättre att spela men långa varianter som datorn räknat ut är inte så användbara. Som inspiration för hur kommentarerna kan se ut kan ni titta på partiet i bifogad Solna SS hemsida. Om det kommer upp flera partier ska ni titta på det som Elfverson, Cajsa spelar svart.

Träningen är enbart öppen för medlemmar. Den börjar kl 19.00 och kostar 70 kr per deltagare inklusive fika. Träningen består av 2 gånger 45 minuter lektion med fika mellan lektionerna.

Lämna in era egenhändigt kommenterade partier till Mikael den 31 januari.

Öppna Kalmarmästerskapet
På bifogade länk går det att se lottning och resultat för Öppna Kalmarmästerskapet 2018. Första ronden spelas den 17 januari och sista ronden spelas den 18 april.

Uppstartskväll 10 januari
Välkomna på uppstartskväll onsdagen den 10 januari kl 18.30. Nya och gamla medlemmar hälsas välkomna. Klubben bjuder på fika. Passa på att värma upp igen efter juluppehållet och att anmäla dig till öppna Kalmarmästerskapet som startar den 17 januari kl 18.30. Vårprogrammet hittas här.

Öppna Kalmarmästerskapet spelas som en 7 ronders monradsturnering i en grupp.

Välkomna!

Slutställning klassmästerskapet 2017
Klass 1
Resultat

Klass 2
Rondtabell

Ändring i programmet
Sista ronden i Klassmästerskapet spelas 29 november. Inget schack den 6 december. Avslutning med höstmöte och jultallrik den 13 december. Uppdaterat program.

Klassmästerskapet
För aktuell ställning i klassmästerskapet, se här.

Delad seger i Kalmar uteschack 2017
I skönt sensommarväder och med stor publik gjordes det igår upp om segern i Kalmar uteschack 2017. Mats Welin, Manhems SS och Bengt Lindberg Växjö SK delade på segern. Trea kom Jörgen Karlsson, Västerviks ASK.

Se samtliga resultat här och se reportaget med bilder här.

Några få platser kvar i uteschacket den 26 augusti
Den 26 augusti spelas Kalmar uteschack. Det finns fortfarande några platser kvar för den som vill anmäla sig. Se inbjudan här, vilka som anmält sig här och anmälan här. Om man anmäler sig och betalar senast den 22 augusti är startavgiften fortfarande 200 kr. Välkomna!

Uppstartskväll den 23 augusti
Den 23 augusti kl 18.30 inleder vi höstsäsongen. Kom och spela blixt, känn lite på uteschackspjäserna och anmäl dig till klassmästerskapet som är höstens turnering. Man kan också anmäla sig till klassmästerskapet här och se vilka som anmält sig här. Startavgiften är 200 kronor för klubbmedlemmar och 300 kronor för spelare från andra klubbar. Avgiften betalas in på klubbens plusgiro senast innan rond 2. Definitiv klassindelning bestäms i samband med första ronden. Klubben bjuder på fika.

Ungdomsschacket i höst
Ungdomsschacket börjar lördagen den 9 september kl 10-12. Vi har ungdomsträning på lördagarna som vanligt under hösten. På lördagarna blir det spelträning och grundläggande träning. Nybörjare välkomna. Ansvarig för lördagsträningen är Kevin Söderberg.

Nytt för i höst är att vi kommer att starta en grupp på onsdagarna kl 17.00 - 18.30. Där kommer det att bli träning för ungdomar som vill fördjupa sina kunskaper i schack och träna två gånger i veckan. Onsdagsträningen startar den 13 september. Ansvarig för onsdagsträningen är Mikael Ohlsson.

Har ni frågor om ungdomsschacket kontakta Kevin Söderberg (073-0541992 kevin.soderberg@gmail.com ) eller Mikael Ohlsson (076-8407990 smike57.0h@gmail.com).

Preliminärt spelschema hösten 2017
Preliminärt spelschema för vuxenschacket för hösten 2017 hittar man här.. Den första turneringen för hösten är snabbschack med tidshandikapp. Det går bra att delta enbart en kväll om man vill det. Meddela gärna i förväg om du avser avstå andra spelkvällen.

Påminnelse!
Kom ihåg att anmäla dig till Uteschacket i Kalmar lördagen den 26 augusti! Anmäl dig här och se vilka som har anmält sig här. Välkomna!

Mattias Kulander gruppsegrare i SMSchack SM har pågått hela veckan i Stockholm. Några av klubbens medlemmar åkte dit för att delta i spelet. Gladast i klubben är Mattias som i princip ledde från start till mål i klass III grupp 6. Följdriktigt så vann han också sin grupp. Det innebär att han får spela klass II nästa år. Mattias säger blygsamt att hans mål var att få ett elotal men när spelet gick så bra var det kul att vinna också. Lite närmare titt i statistiken visar dock att Mattias spelat tidigare i klass II. Det var med andra ord inte helt oväntat att Mattias som ende utan ranking vann sin grupp. Mikael Ohlsson och Cajsa Lindberg spelade den avslutande weekend-turneringen över fem ronder. Båda fick blygsamma placeringar men räknar säkert med större framgång nästa år då SM går i Ronneby.

Två nya klubbmästare samma kväll
Stefan Björklund vann även det avslutande partiet och det innebär att han blev klar segrare i Öppna Kalmarmästerskapet 2017.

Samtidigt avgjordes andra kvällen i KM i snabbschack och det slutade med att Lars Svensson blev klubbmästare, se resultat.

Säsongsavslutning den 13 maj med schacklördag med IM Bengt Lindberg och sen ses vi till hösten igen med start den 23 augusti. Glöm inte att det finns många möjligheter att spela schack innan dess. Se t.ex. Sveriges schackförbund för tips.

Välkomna till Uteschack i Kalmar lördagen den 26 augusti
Nu går det bra att anmäla sig till uteschacket (inbjudan) som gör come back i augusti. Alla spelar på stora parkschacksbräden så det kan bli lite springande i tidsnöden. Obs att det är max 18 deltagare och först till kvarn som gäller för anmälan. Anmälan görs på följande länk. och här kan du se vilka som anmält sig. Välkomna!

Schacklördag med IM Bengt Lindberg 13 maj
Nu är det dags att anmäla sig till schacklördag med IM Bengt Lindberg. Se inbjudan. Programmet börjar med en timmes träning kl 12.30. Bengt kommer då att ge tips på hur man kan träna på egen hand. Bengt kommer också att ge tips på hur man kan träna med datorstöd och hur man undviker att datorn i stället blir en nackdel för ens eget spel. Efter träningen är det gemensam lunch (ingår i avgiften) och därefter får deltagarna chansen att spela simultan mot Bengt.
Medlemmar i SS Kalmarunionen betalar endast 150 kr och icke medlemmar betalar 250 kr. Möjlighet att enbart delta i delar av programmet finns.

Anmälan sker till Mikael Ohlsson

Dags för KM i snabbschack
KM i snabbschack spelas under två onsdagar, den 26 april och den 10 maj. Det blir tre ronder per kväll och det är möjligt att delta endast en av kvällarna. Klubbmedlemmar deltar gratis. Icke klubbmedlemmar kan delta och betalar då en startavgift på 20 kr per kväll. Vi börjar kl 19.00 varje kväll så kom i tid om du inte är föranmäld. Var också vänlig att meddela eventuellt förhinder. Du kan anmäla deltagande via följande länk. Anmälda.

Bland medlemmarna lottas ut ett pris som är ett presentkort på 300 kr hos schackbutiken i Göteborg.

Sedvanlig kaffeservering om vi har tur även med Mikaels goda hembakade bullar.

Välkomna!

Resultat påskblixt
Påskblixten samlade 8 deltagare och resultatet blev
1. Stefan Björklund 7
2. Per Eriksson 6
3. Rickard Bengtsson 3,5
4. Mikael Ohlsson 3,5
5. Göte Karlsson 2,5
6. Magnus Johansson 2
7. Sten-Erik Öhlund 2
8. Viktor Englund 1,5

SS Kalmarunionen gruppsegrare!
Efter en lite försiktig inledning tidigt i höstas har vårt lag ångat på bra och vunnit rond 3 - 7 i division 3 grupp 5. Tack vare lite hjälp av Nybro i sista ronden gick vi förbi Linköping ASS II som haft ledningen hela säsongen. Nästa år blir det alltså division två för oss. Flest poäng, 5½, tog Mikael Ohlsson som också spelade alla sju ronderna.

Årsmöte 22 mars
Alla medlemmar hälsas välkommna till årsmötet som börjar kl 19.00 den 22 mars i klubbens spellokal. Klubben bjuder på fika. Efter årsmötet blir det årsmötesblixt. Välkomna!

Öppna Kalmarmästerskapet 2017
Aktuell ställning och lottning.

DM i snabbschack inställt
DM i snabbschack är inställt pga för få anmälda deltagare.

Intryck av VM-matchen
Lars Svensson var på plats i New York när VM-matchen mellan Carlsen och Karjakin spelades. Onsdagen den 25 januari kommer han att berätta om sina intryck därifrån.

Efter detta arrangeras blixtspel.


Välkommen till DM i snabbschack
SS Kalmarunionen hälsar välkommen till DM i snabbschack i Kalmar söndagen den 29 januari. Se inbjudan.

Lag anmäls på mejl till cajsa.lindberg@telia.com.

Anmäl dig till den individuella tävlingen här. Anmälda.

Öppna Kalmarmästerskapet 2017
Välkommen att anmäla dig till Öppna Kalmarmästerskapet 2017.

Vårprogram
Vårprogram 2017. Första aktivitet är uppstartskväll 11 januari.

Ungdomsschacket
Ungdomsschacket börjar den 14 januari kl 10 - 12.

Höstmöte och julblixt
14 december kl 18.30 är det höstmöte och julblixt.

Höstprogrammet är klart
Höstprogram 2016. Klassmästerskapet börjar 14 september.

Uteschacket inställt
Uteschacket 27 augusti ställs in på grund av för få deltagare.

Säsongsstart hösten
Säsongsstart för hösten är 24 augusti ungdomsschacket startar 10 september. Detaljinformation kommer inom kort.

Uteschack i Kalmar
SS Kalmarunionen inbjuder till uteschack den 27 augusti. Se bifogad inbjudan.

Veteran-SM i snabbschack 2016
Sveriges Schackförbund i samarbete med SS Kalmarunionen inbjuder till veteran-SM i snabbschack 2016. Tävlingen går i Kalmar den 3 och 4 september. Se bifogad inbjudan. Anmäl dig här. Anmälda.

För spelare och medföljare anordnar vi en gemensam middag på lördagskvällen. Vi har beställt en kall buffé och dukar om spellokalen till middagslokal efter rond 5. Deltagande föranmäls till cajsa.lindberg@telia.com (070 - 629 5588) senast den 25 augusti. Kostnaden är 150 kr per person för buffé, lättöl/vatten och kaffe. Buffén betalas på samma sätt som deltagaravgiften. Ange att den avser buffé.

Rum till rabatterat pris finns på Svanen hotell och vandrarhem.Telefon 0480 – 255 60. Ange schack vid bokning. Enkelrum vandrarhem 455 kr, delat rum vandrarhem 265 kr per person, enkelrum hotellet 615 kr och dubbelrum hotellet 820 kr. Allt inklusive frukost. Kalmar har gott om andra boenden i olika prisklasser. Boka gärna i tid för bästa pris och tillgång.

Livesändning dam SM i snabbschack
Under helgen spelas dam SM i snabbschack i Växjö. Siv Bengtsson som har varit borta länge från tävlingsschacket är ratingfavorit. Från SS Kalmarunionen deltar Cajsa Lindberg. Första ronden startar kl. 15. Livesändning.

Dam SM i snabbschack 2016
SS Kalmarunionen och Växjö SK inbjuder till dam SM i snabbschack 2016. Tävlingen går i Växjö den 2 och 3 juli. Se bifogad inbjudan. Anmäl dig här. Anmälda.

Slutställning Kalmarmästerskapet
Stefan Björklund vann Kalmarmästerskapet med 6 poäng på 7 ronder. Resultat rond 7 och slutställning.

Kalmarmästerskapet inför sista ronden
Ställning (OBS! efter 6 ronder) och lottning sista ronden.

Stort intresse för ungdomsschacket!
Det är stort intresse för att spela schack och just nu kan vi inte ta emot fler ungdomar. Är du intresserad av att anmäla intresse för träning till hösten redan nu går det bra att kontakta Mats Leden på telefon 070 - 598 9403.

Kalmarmästerskapet lottning rond 6
Lottning

Kalmarmästerskapet efter rond 6 5
Ställning

Kalmarmästerskapet
Fem fyra ronder har spelats i Kalmarmästerskapet (programmet som genererar tabellen gör fel i rubriken).

Ungdomsschacket startar på lördag den 2 april
Välkommen att spela schack med oss under 7 lördagar kl 10-12. Det spelar inte någon roll om du är nybörjare eller om du redan kan reglerna. Vi spelar i vår lokal på Skälby (Skälbyallén 10), en trappa upp i Kalmarsundsdansarnas lokal. Kostnad 200 kr per termin. Välkomna!

Schacksällskapet Kalmarunionen
Under årsmötet uppstod Kalmar schackklubb och Schackklubben Framåt i ny gemensam skepnad som Schacksällskapet Kalmarunionen. Dessutom övervägdes om man skulle ordna ett nytt jubileum för att fira klubbens sammanlagda ålder. Mötet nöjde sig dock med att konstatera att 101 år gått sedan Kalmar SK grundades vilket inte är så illa och att lägga på SK Framåts ålder kanske var lite fusk. En utvecklad gemensam historieskrivning kommer dock inom kort att läggas ut på hemsidan.

Vid årsmötet valdes följande styrelse: ordförande Mikael Ohlsson, sekreterare Peter Lindén, kassör Cajsa Lindberg, ungdomsledare Kevin Söderberg och ledamot Mats Leden. Dessutom utsågs Allan Johansson till hedersmedlem. Nils Nilsson är sedan tidigare hedersmedlem i SK Framåt och blir nu hedersmedlem i den nya klubben.

Årsmöte
Årsmötet är 23 mars kl 19.00.

Ändringar i vårprogrammet
Rond 5 i Kalmarmästerskapet kommer att spelas 9 mars. 16 mars kommer det vara påskblixt.

Vårprogrammet är klart
Vårprogram 2016

KM startar på onsdag den 27 januari
På onsdag inleder vi Kalmarmästerskapet. Turneringen är en 7 ronders monrad som spelas under våren. Har du inte redan anmält dig går det bra att göra det på plats på onsdag. Speltid kl 18.30 men första ronden börjar kl 19.00.

Säsongsstart onsdag 13 januari
Alla nya och gamla medlemmar hälsas välkomna till öppet hus och säsongsstart onsdagen den 13 januari. Vi börjar kl 18.30 i vår nya spellokal på Skälby (Skälbyallén 10). Vi spelar i den byggnad som Kalmarsundsdansarna använt, alltså inte där SK Framåt spelade. Klubben bjuder på fika! I vår kommer vi sen att spela vårt första Kalmarmästerskap i den nya klubben. Detaljerat program kommer inom kort.

SK Framåt och Kalmar SK går ihop
Under hösten beslutade medlemmarna i SK Framåt och Kalmar SK att gå ihop och bilda en klubb. Det var ett naturligt steg eftersom klubbarna redan har ett gemensamt lag "Kalmarunionen" i allsvenskan. Sammanslagningen gäller från 1 januari och av praktiska skäl så blir alla medlemmar i Kalmar SK. På årsmötet senare i vår kommer en ny styrelse att utses och frågan om vi ska ha ett nytt namn på klubben att diskuteras. Välkomna i vår nya klubb!

Patrik Lindborg vann DM
Smålands DM avgjordes i Kalmar med 21 deltagare som trots strålande höstsol och värme spelade fyra snabbschackspartier och tre långpartier på två dagar. Patrik Lindborg, Hultsfreds SK ledde från start till mål. Tvåa kom rankingfavoriten Tom Rydström, Växjö SK och trea blev Josef Ask, Västerviks ASK. Rankinggrupp 1 vanns av Lennart Beijer, Hultsfreds SK och rankinggrupp 2 av Apichai Sukhayanudit, Växjö SK. Arrangemanget var en del av Kalmar SK:s hundraårsfirande och vi gladde oss både åt uppvaktningen från Smålands schackförbund och att så många ville komma och fira med oss. Resultat.

Höstprogrammet
Klassmästerskapet startar den 24 september. Höstprogrammet är klart. Nyhet i höst är fler träningskvällar. Kom gärna med förslag på teman för träningen, eller lär ut något till oss andra. Partigenomgångarna efter de allsvenska matcherna är öppna för alla, även de som inte spelade. Vi lär oss av varandra!

Distriktsmästerskapet 2015
Årets DM arrangeras av Kalmar SK 3-4 oktober. Se inbjudan här.
Anmäl dig här.
För anmälda spelare se här.

Snabbschack med tidshandikapp
Vi inleder höstsäsongen med en snabbschacksturnering med tidshandikapp under tre torsdagskvällar, 3, 10 och 17 september kl 18.30. Startavgiften är 100 kr för hela turneringen. Det går bra att spela en, två eller tre kvällar.

Säsongsstart torsdag 27 augusti
Ungdomsschacket startar igen i september. Välkomna till säsongsstart kl 19 den 27 augusti i klubbens lokal på Jägarevägen 18. Vi mjukar upp med lite snabbschack och blixt. Nya spelare är också välkomna oavsett förkunskaper. Höstprogrammet kommer inom kort.

Schack med asylboende på Öland
Kalmar SK besökte asylboendet på Möllstorp, Öland, lördagen 18 april och ordnade ett schackarrangemang. Ölandsbladet var på plats och skrev om detta.

Kalmarmästerskapet 2015
Kalmarmästerskapet 2015 vanns överlägset av Stefan Björklund med 7/7! Se resultat.

Jubileumssimultan med Tiger Hillarp
Kalmar SK fyller 100 år i år och det kommer vi att fira med en jubileumssimultan med stormästaren Tiger Hillarp lördagen den 25 april. Programmet består av en schacklektion med Tiger, gemensam måltid och simultan mot Tiger. Deltagande inkl. mat kostar 400 kr. Anmälan görs till Mikael Ohlsson eller Cajsa Lindberg senast den 2 april.

Kalmarunionen seriesegrare!
Kalmarunionen avslutade med två matcher i Norrköping i helgen. Efter segern mot SK Bosna på lördagen räckte det oavgjort mot Schack 08 lag III. Alla i laget gjorde fina insatser som ledde till att vi vann alla matcher utom den avslutande. Högst vinstprocent hade Joel som tog 5 poäng på 5 spelade matcher. Flest poäng tog Kevin som tog 5½ poäng på 7 ronder. Nästa år blir det tuffare i division två men det finns tid att träna tills det är dags!

Ungdomsschack
Ungdomsschacket startar igen i september.
För information kontakta: Mikael Ohlsson, 076-8407990


Vårsäsongen startar den 15 januari
Alla schackintresserade är välkomna på säsongsstart torsdagen den 15 januari kl 19.
Gamla och nya medlemmar hälsas välkomna.
Om intresse finns kommer klubben att anordna en nybörjarkurs under våren.
Vi håller till på Jägarevägen 18. Klubben bjuder på fika.
Välkomna! Program


Resultat julblixten
Den traditionella julblixten som spelades 11 december samlade 8 deltagare och vanns av favoriten Stefan Björklund.

Kalmarunionen i allsvenskan
Kalmarunionen har återuppstått, denna gång för att spela lagschack i allsvenskan div 3 grupp 7! Unionen består av Kalmar SK och SK Framåt.

Spelkvällar/info

Meddela om problem med sidan uppstår:

webmaster@kalmarsk.se